Siirry sisältöön

Softsys

Softsys on tehnyt vuodesta 1998 luotettavia, aikaa ja käyttöä kestäviä teollisuusautomaatio-ohjelmistoja pääasiassa suuryrityksille. Olemme kokenut, vakaa ja vankka yritys, joka on silti ketterästi mukautuva ja jatkuvasti kekseliäs. Meillä on luotettava taustakonserni ja tuotteitamme on viety maailman kaikille mantereille. Pyrimme ylittämään annettuja tavoitteita ja saavuttamaan asiakkaidemme pitkäaikaisen luottamuksen.

Tarinamme alkoi, kun Kone Oy:n automaattisia varastojärjestelmiä valmistanut yksikkö ulkoistettiin ja myytiin 1990 erilliseksi yhtiöksi, AWA:ksi. AWA:n toiminnan kasvaessa yhä vaativammat hankkeet edellyttivät aiempaa parempia varastonohjausjärjestelmiä. Tähän haasteeseen perustettiin AWA:lle 1992 tytäryhtiö Softsys Oy, joka on erikoistunut ohjausjärjestelmiin. Toden teolla Softsys kehittyi 1998, jolloin ruvettiin voimallisesti rekrytoimaan koodareita tuotekehittämään omaa WMS-ohjausta. Mm. Nokian keskittyessä puhelimiin siirtyi useampi henkilö Nokia-Mailleferin varastoautomaatio yksiköstä AWA:n ja Softsysin palvelukseen. 

Suomalaista sitkeyttä ja intensiteettiä

Menestyksemme kirkastui suomalaisille tuttujen Saarioisten elintarvikkeiden logistiikan kehityksessä. Sveitsiläisen toimittajan automaattinen varastojärjestelmä ei ollutkaan Saarioisella toiminut, ja tilanteen korjaaminen oli jo todettu ”mahdottomaksi”, kunnes keskuslähettämöprojektin pelastajaksi lopulta saatiin Softsys. Samat Saarioisten muoviset kuljetuslaatikot kierrättyvät yhä tänäkin päivänä Softsysin ohjaaman automaationjärjestelmän kautta. Näin saamme olla mukana vähentämässä jätettä ja pelastamassa meille kaikille elintärkeää luontoa.

Huolehdimme toki muustakin kuin elintarvikkeista. Outokumpu Oy terästehtaille Softsys toimitti Tornioon kaksi ohjausjärjestelmää -99 ja -01 ja Hollantiin -05 yhden, jotka ovat edelleen käytössä ja Softsysin 24/7 ylläpidossa. Torniossa oleva 400m pitkä tuotantoyksikkö, jossa on kolme kuljetinyksikköä kuljettamassa 30 tonnin teräsrullia on vaikuttava jättiläinen ohjattavaksi.

Toiminta laajeni nopeasti kansainvälisiin suuryrityksiin

UPM:n omistama Raflatac tilasi ensimmäisen ohjauksen -94 Tampereelle, ja vakuututtuaan konseptista tilasi uudet järjestelmät myös Ranskaan, Saksaan, Englantiin, Espanjaan ja USA:han. Näiden myötä päästiin kehittämään Softsysin WMS-ohjausta useammassa kohteessa ja kartuttamaan osaamista. Varasto-ohjaustuotteen tuote- ja projektipäällikkönä toimi tuolloin Timo Räisänen, josta myöhemmin tuli Softsys Oy:n toimitusjohtaja. Timo totesi kiertäessään tuotantolaitoksia, että vaikka jokaisen ohjausjärjestelmä on sama, tehtaiden toimintatavoissa ja kulttuurissa voi olla valtavia eroja. Niinpä opittiin entistä paremmin joustamaan ja mukautumaan asiakkaan toiveiden mukaan, c’est la vie. 

Softsysin oman ”AWAcon WMS -järjestelmän” ensimmäinen iso asiakas oli paperitehdas Burgo Spa Italiasta v.2000. Järjestelmää oli tekemässä mm. vastavalmistunut DI Jarno Muntto, joka tarvittaessa valvoi paikan päällä kellon ympäri varmistamassa systeemin toimintaan. Jarno on nykyisin Softsys Oy:n tekninen päällikkö ja vastaa edelleen henkilökohtaisesti Burgon järjestelmän toiminnasta. 

Indonesiaan Sumatran saarelle toimitettiin 2006 paperitehtaalle uuden paperikoneen jatkoksi automaattivarasto ja ohjausjärjestelmä. Tropiikin kuumuudessa järjestelmää oli käyttöönottamassa Softsys puolesta J-P Yli-Rahnasto. J-P on mukana päivittämässä samaa järjestelmää 2021, joskin nyt modernisointi voidaan tehdä Helsingistä käsin etätyönä. 2020-luvulla voimme todeta, että maailma on valloitettu ja paikka lunastettu suuryritysten luottokumppanina kaikilla mantereilla. Oma WMS-tuotteemme on luopunut alkuperäisestä AWAcon-määreestä ja tunnetaan nyt yksinkertaisella nimellä Softsys WMS.

Meille töihin?

Kaipaatko raffiin, rikkaaseen ja kirjavaan toimintaympäristöön, jonka ytimessä käytetään huippustrategiaa?

Meillä ollaan joustavia, sitkeitä ratkaisemaan ongelmat, palveluhalukkaita ja ratkaisukeskeisiä.  Asiakkaille tehdään räätälöityjä ratkaisuja, joihin he saavat meiltä henkilökohtaista level 3 pro -apua, aina kun vain tarvitsevat.

Olemme kehittäneet ratkaisuja, jotka ovat olleet luotettavia jo kaksi vuosikymmentä, ja käytämme noin puolet työajastamme kehittääksemme niitä edelleen. Työntekijät ovat olleet sitoutuneita töihinsä: meiltä ei lähdetä kilpailijoille – meiltä työntekijät siirtyvät eläkkeelle. Hommat hoidetaan suoraviivaisesti ja intensiivisesti. Tyylimme on keskittyä olennaiseen. Kiinnostuitko?

Softsys Oy
Kornetintie 3
FI00380 Helsinki
Finland

Softsys Logo

tel +358-9-530 80 70
fax +358-9-530 80 711
e-mail: sales (at) softsys.fi
e-mail: firstname.lastname (at) softsys.fi